Wanneer ga je naar een therapeut in Voorschoten?

Wat doet een therapeut?

Een therapeut doet eigenlijk drie dingen. Om te beginnen stelt hij een diagnose. Op basis daarvan laat hij je zien op welke manieren je er zelf iets aan kunt doen. Om je vervolgens te begeleiden in de veranderingen die je probeert te maken.

Als je het zo opsomt klinkt het allemaal heel simpel, maar de praktijk is anders. Het is namelijk echt niet altijd even makkelijk om uit te zoeken waar het probleem nou precies vandaan komt en wat je er het beste aan kunt doen. En zelfs als je dat allemaal hebt uitgezocht, dan nog is het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. En dat is nou precies waar de hulp van een professional zoals een therapeut echt tot zijn recht komt. Jou bijstaan in dat proces of, anders gezegd, jou helpen jezelf te helpen.

‘Klik’ met een therapeut

Naast dat een therapeut een vakman of -vrouw moet zijn, moet je er ook goed mee kunnen samenwerken. Jullie moeten elkaar goed begrijpen. Nu is het zo dat therapeuten getraind zijn in het behandelen van heel verschillende mensen. Je zal merken dat ik heel goed jouw taal kan spreken. En dat ik daarmee ook de kans op een ”klik” aanzienlijk groter maak.

Hoe kies je nu eigenlijk een therapeut?

Je bent hier, nu, op deze website. Dat wil zeggen dat je weet dat je erkent dat je een klacht hebt en inziet dat je hulp nodig hebt. Waar moet je op letten?

Je moet op drie dingen letten:
1. is de therapeut aangesloten bij een beroepsvereniging
2. heeft de therapeut de benodigde ‘papieren’ en
3. past de therapeut bij jou

Die eerste twee zijn makkelijk na te gaan. Heel praktisch, check op de website de opleidingen en kwalificaties en welke beroepsvereniging de therapeut heeft. Over het algemeen is bijvoorbeeld registratie bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselors een goede graadmeter.

De derde is de meest belangrijke maar ook de lastigste om ui te zoeken. Door te doen wat je nu doet, een website napluizen, kom je veel te weten over de stijl van werken en de persoon. Dat is belangrijk, want je gaat samenwerken, dus dan moet je elkaar wel liggen. Kom je er zo niet uit, dan kun je in je omgeving navragen en ook je huisarts kan je goed op weg helpen.

Contact therapie Voorschoten

Weet je nog niet zeker of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Bel ons dan voor vrijblijvend en passend advies in jouw situatie. Onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en geven jou het beste advies. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je maken. Bel ons op 085 4014720.