Relatietherapie Voorschoten met relatietherapeut

Natuurlijk, ruzie hoort erbij. Maar, het moet niet te gek worden. Waarschijnlijk voelen jullie het al een tijdje aankomen. De ruzies werden erger en frequenter tot op een punt dat jullie nauwelijks meer met elkaar spraken. En nu ziet het er allemaal zó somber uit dat jullie twijfelen of jullie wel samen verder moeten gaan.

Handen uit de mouwen voor de liefde

We gaan in eerste instantie samen opnieuw naar jullie als individu en in relatie tot elkaar kijken. Partners kiezen niet voor niets voor elkaar, en we gaan jullie eraan herinneren waarom jullie ook weer voor elkaar kozen. Mijn ervaring is dat mensen juist door de problemen die ze tegenkomen in hun relatie, persoonlijk kunnen groeien. Ook al zie je dat op dit moment niet, je kunt leren om je relatie als ‘spiegel’ te gebruiken.

Jullie moeten wel willen

Het klinkt misschien als het intrappen van een open deur, maar jullie moeten het wel allebei willen. Net als bij individuele therapie gaan jullie het werk doen. Dat moeten jullie natuurlijk wel willen. Allebei. Nu kan het zo zijn dat gaandeweg de therapie één van jullie (of jullie samen) tot de conclusie komt dat er geen weg meer is voor jullie samen. De relatietherapeut kan jullie helpen op een respectvolle manier de relatie te beëindigen. Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om ook het afronden van jullie relatie met zorg en aandacht te doen.

Onverwacht

Na al die jaren zou je denken dat jullie elkaar door en door kennen. En dat is waarschijnlijk in veel opzichten ook zo. Toch kunnen er in relatietherapie zaken boven water komen over jezelf en de ander waar jullie allebei van kunnen schrikken. Wat dat betreft is relatietherapie in Leiden en Voorschoten echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Contact therapie Voorschoten

Weet je nog niet zeker of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Bel ons dan voor vrijblijvend en passend advies in jouw situatie. Onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en geven jou het beste advies. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je maken. Bel ons op 085 4014720.