Negatief zelfbeeld therapie bij Therapie Voorschoten

Het is moeilijk om het onderscheid te maken: ben je gezond kritisch, of heb je een negatief zelfbeeld? Als je er over gaat redeneren loop je al snel vast. De meeste mensen met een negatief zelfbeeld wéten het. Ze voelen het. Van een negatief zelfbeeld heb je last, het werkt je tegen, het zit je in de weg. Gezond kritisch op jezelf zijn zal je er nooit van weerhouden om dingen niet te doen die je eigenlijk wel zou willen doen.

Domino-effect

Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Van het één komt het ander. En steentje voor steentje valt alles om. In een spiraal naar beneden. Je kunt niets meer goed doen en je deugt nergens meer voor. Kom daar nog maar eens uit.

Je hebt de eerste stap gezet

Van jezelf inzien dat je in zo’n spiraal zit is de eerste en de meest belangrijke stap. Waarschijnlijk begrijp je ook van jezelf dat je gedachten een eigen leven zijn gaan leiden. En dat je dingen van jezelf vindt die waarschijnlijk niet kloppen. Maar ja, het snappen is één, er iets aan kunnen doen een heel ander verhaal.

Doorbreek de negatieve spiraal

Ik help je dat patroon te doorbreken. Zodat je op eigen kracht leert opnieuw te zien wat je wel kunt, waar je talenten liggen en wat je mogelijkheden zijn. Zo ervaar je stukje bij beetje een nieuwe versie van jezelf. Een versie die er altijd al was, maar was ondergesneeuwd in herhaald doemdenken over jezelf.

Bij Therapeut Voorschoten leer je nieuw perspectief te vinden

Op een reële manier naar jezelf leren kijken, daar gaat het om. Dat je leert dat zo’n ‘beeld’ een reflectie is van denkpatronen in plaats van de werkelijkheid. Als je dat eenmaal kan zul je merken dat je je al snel beter gaat voelen.

Contact therapie Voorschoten

Weet je nog niet zeker of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Bel ons dan voor vrijblijvend en passend advies in jouw situatie. Onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en geven jou het beste advies. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je maken. Bel ons op 085 4014720.