Mindfulness Leiden in Voorschoten

Contact met jezelf. Daar gaat mindfulness over. Naast Mindfullnesstrainingen, zet ik Mindfullness ook in als onderdeel van sommige therapiën. Je leert dan niet de klassieke training, maar we gebruiken bepaalde aspecten ervan om je te ‘openen’. Veel mensen zitten vast in hun hoofd en bijna iedereen heeft grote moeite naar zijn eigen lichaam te luisteren. En dat terwijl juist daar hele rijke gevoelens en ervaringen uiting vinden.

Door je aandacht met zorg te richten op jezelf, je innerlijk en het moment waarin je bent, hervind je jezelf. Voor de meeste mensen is dat een regelrechte openbaring.

De weg naar echt

Maar belangrijker dan dat, het opent de weg jezelf te vinden. Jij bent, net als ieder ander mens, een complex wezen. Het is vaak moeilijk te achterhalen wat je vindt, wat je wilt en waar je voor staat. Misschien heb je het gevoel ‘jezelf niet te zijn’, of zit je vast in je eigen leven. Maar ja, wat ‘jezelf zijn’ dan is, en wat jouw eigen leven dan wel zou moeten zijn is al helemaal moeilijk te bepalen.

Dat komt voor een groot deel doordat je niet goed in contact staat met jezelf (je lichaam, je innerlijk). Je ‘hoort’ je lichaam niet roepen, schreeuwen, dat je nu rustig aan moet doen. Je negeert de signalen van ongenoegen, je sluit je af van de buikpijn voordat je naar je werk gaat en je doet al die slapeloze nachten af als gewoon ‘druk, druk, druk’. Geen wonder dat je leeft op de automatische piloot. Je kunt voor je gevoel bijna niet anders meer. Met de inzet van Mindfullness brengen we daar verandering in.

Geen doel op zich

Wat wel belangrijk is om te zeggen, is dat Mindfullness in dit geval geen doel op zich is. We gebruiken het (vaak aan het begin van een behandeling) om de knopen te vinden, de oogkleppen af te doen en het leven te ervaren zoals het zou moeten.

MINNED – alles over Mindfulness

Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan ook even op minned.nl, daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te proberen.

Contact therapie Voorschoten

Weet je nog niet zeker of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Bel ons dan voor vrijblijvend en passend advies in jouw situatie. Onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en geven jou het beste advies. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je maken. Bel ons op 085 4014720.