Depressie behandeling bij Therapie Voorschoten

Je bent somber. Alles lijkt moeite te kosten. Niet alleen je gedachten, maar ook je handelen, je lijf, tot zowat je ademhaling aan toe. Misschien heb je een hele goede reden om je zo te voelen, maar de kans is groot dat je eigenlijk geen aanleiding hebt. En toch zit je niet lekker in je vel.

Goed dat je hier bent

Dat je hier bent wil zeggen dat je een aantal belangrijke stappen hebt gezet:

1) dat je beseft hebt somberheid niet vanzelf voorbij gaat en

2) dat je het niet alleen kunt.

Ben ik wel somber genoeg?

Er zijn een heleboel manieren om te bekijken hoe somber je precies bent. Dat kun je niet zelf, en de mensen om je heen ook niet. Een therapeut kan je helpen uitzoeken wat de ‘ernst’ van je klacht is. Al willen we er wel nadrukkelijk bijzeggen dat de therapeut zich waarschijnlijk evenveel richt op wat jij voelt dan wat een test zegt.

Hulp bij depressie : Kan ik wel geholpen worden?

Iedereen kan geholpen worden. Om te beginnen kan ik je laten zien wat een depressie precies is. Voor veel mensen is dat al heel waardevol en biedt het mogelijkheden zelf aan de slag te gaan. De therapie leert je op een constructieve manier om te gaan met het leven. Je leert onderscheid maken tussen belangrijke en onbelangrijke problemen. Je leert om te gaan met stress, je gedrag af te stemmen op de omstandig heden en hoe je je thuis kan voelen in relaties.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Een depressie kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Neem dan even een kijkje op: online therapie.

Contact therapie Voorschoten

Weet je nog niet zeker of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Bel ons dan voor vrijblijvend en passend advies in jouw situatie. Onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en geven jou het beste advies. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je maken. Bel ons op 085 4014720.