Behandeling van je angstklachten

Het is waar, we zijn gemaakt om bang te zijn. We zijn er dan ook heel goed in. We kunnen goed piekeren, zorgen maken, en ons voorbereiden op allerlei soorten bedreigende situaties die we op ons pad tegen kunnen komen.

Dat is niet zomaar, dat we er zo goed in zijn. Het is één van de redenen dat we zo goed kunnen overleven. We reageren goed op gevaar, zijn het vaak al voor, leren vooruit te denken en zijn erdoor in staat om scenario’s voor mogelijke gebeurtenissen tegen elkaar af te wegen.

Angst in overdrive

Vaker dan we in de gaten hebben werkt de angst averechts. Buiten alle reële gevaren, gaat ons innerlijk met ons aan de haal. We halen ons dingen in ons hoofd, we voeden de angst. Dat doen we collectief, met ‘vreselijke verhalen’, en dat doen we in het gesprek met onszelf.

Je leeft je angst, en de angst leeft jou

Je leeft in angst. Bang voor dingen die kunnen gebeuren, ‘wat als…’. Het houdt je bezig. Het bepaalt je leven. Je gaat situaties uit de weg. Je doet dingen op een vaste manier. En je doet er alles aan om dat waar je bang voor bent te vermijden. Waarschijnlijk richt je alles wat je doet in rondom je angst. De meeste mensen met angstklachten weten heel goed van zichzelf dat het niet realistisch is. Je kunt prima beredeneren dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen ‘als’. Maar toch. Ondanks dat je dat allemaal weet is je angst er gewoon. En kun je niet anders dan doen wat je doet – zo lijkt het.

Therapie Voorschoten – behandeling die werkt

Binnen de psychologie is angst één van de meest bestudeerde onderwerpen. Dat komt omdat het zo vaak voorkomt – ongeveer 1 op de 5 Nederlandse volwassenen heeft in zijn leven wel eens last gehad van een angststoornis. We weten er veel van af. En er zijn in de loop der jaren heel veel heel goede behandelmethoden ontwikkeld waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze werken.

Dus ook al zit je voor je gevoel nu helemaal vast en lijkt er geen uitweg mogelijk, weet ik dat we ook voor jou een behandeling kunnen samenstellen die werkt.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Je angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo.

Contact therapie Voorschoten

Weet je nog niet zeker of je met jouw klacht naar een psycholoog kunt gaan? Bel ons dan voor vrijblijvend en passend advies in jouw situatie. Onze telefonisten zijn geschoold in de psychologie en geven jou het beste advies. Er is geen wachtlijst en wij kunnen direct een afspraak voor je maken. Bel ons op 085 4014720.